Huis 2 Schuttersbosch

Het concept van dit vrijstaande huis in Schuttersbosch Eindhoven is dat de gevels van geschilderde houten delen zijn en het dak van keramische leipannen is, volgens de randvoorwaardes van de welstandscriteria. De verdiepte gevels worden gemaakt van wit stucwerk. Een materiaal dat ook in het interieur hoofdzakelijk wordt toegepast en conceptueel betekent dat door de materiaalkeuzes het interieur aan de buitenzijde zichtbaar wordt.

Het plan voldoet ook aan de stedenbouwkundige randvoorwaarden:De Hoofd bouwmassa is een enkelvoudige massa zg. schuurwoning en wordt gerealiseerd binnen het bouwvlak van ca. 12 x 12 meter, de goot ligt op 3,5 meter en de nok op 10 meter hoogte.

Het Programma bestaat op de begane grond uit een entree met toilet, een verdiepte woonkamer met verdiept buiten terras, een woonkeuken met berging en een multifunctioneel ruimte. Op de verdieping zijn 3 slaapkamers met badkamer en aparte wc. Op de tweede verdieping is een vierde slaapkamer mogelijk en bergruimte. Een vide verbindt de 3 verdieping en haalt vanuit het lange dakraam veel licht in het huis. Op de begane grond komt ook een garage/berging met carport. Deze zijn vergunningsvrij.