Phia van Veenendaal Staete - Eindhoven

Phia van Veenendaal Staete is een woongebouw voor ouderen en is onderdeel van de Heuvelgalerie. Het bestaat uit 39 appartementen met een recreatieruimte op de 7e verdieping. Op de begane grond zijn 2 winkels, de hoofdentree en een onderdoorgang voor het expeditieverkeer.

Vanwege de geluidshinder is er een gezoneerde woning ontwikkeld dwz dat alle slaapkamers aan de achterzijde en de woonkamers aan de voorzijde liggen. Ook vanwege het verkeerslawaai is gekozen voor een bouwmassa die bestaat uit een aantal scheve vlakken en een bufferzone tussen straat en gebouw, die begrensd wordt door een scherm. Dit bakstenen scherm is tevens het intermediair tussen gebouw en de architectuur van de Heuvelgalerie.

Locatie:
Eindhoven

Ontwerp-Realisatie:
1993-1996

Start bouw:
1995

Opdrachtgever:
Beter Wonen

Aannemer:
Wilma Weert

Constructeur:
Koos de Jong