Woonzorgcomplex - Bladel

  

Woonzorgcomplex Wielewaal Bladel NL. Totaal 2.930 m² BVO.

Een zeer compact 12 hoekig woongebouw met weinig m² gevel tov van het bruikbare vloeroppervlak en een compacte ontsluiting met één veiligheidstrappenhuis die een rookvrije vluchtweg garandeert. Veel woonkwaliteit in een efficiënt alzijdig woongebouw voor senioren met veel zicht naar buiten en ontsloten via een aangename luwe patio met diepe galerijen en droogloop van 1.60 tot 2,50 meter breed en glazen hekken als tochtschermen. De galerijgevels zijn bekleed met brandwerend gebeitste houten delen waartussen naden zijn van 12 mm, die zorgen voor een goede akoestiek. Alle kozijnen zijn van aluminium. De buitenzijde is van baksteen waarvan de horizontale voeg is doorgestreken en voor de verticale voeg zijn de bakstenen koud tegen elkaar gelegd. De 30 graden hoeken van baksteen zijn met unieke geprefabiceerde vormstenen gemetseld.

 

Woonzorgcomplex met 33 seniorenwoningen en collectieve fietsenstalling. Woning 85 m² BVO. Woonkamer- keuken- grote slaapkamer – kleine slaapkamer- badkamer – berging- Frans balkon en op galerij opstelruimte MIVA scooter.

 

Woningen aan binnentuin – ontsloten door galerijen met afgesloten entreehal met bordestrap en brancardlift (1000kg). 33 postkasten en videofooninstallatie.

 

Duurzaamheid: Door het toepassen van een ventilatie-warmtepomp in combinatie met natuurlijke ventilatie en vloerverwarming wordt een energiezuinig gebouw gecombineerd met een aangenaam binnenklimaat in de woningen. Ook door de materiaalkeuzes heeft het gebouw bijna geen onderhoud nodig en de diepe garlerijen beschermen de houten gevels goed.

Locatie: Bladel

Ontwerp 2011-2012

Start bouw: juni 2012

Opdrachtgever: Woningstichting De Kempen

Projectontwikkeling: van Aarle de Laat 

Projectmanagement: MBK 

Bouwkosten: BCB Bouwkostenadvies & Calculatie 

Constructeur: Adviesbureau CK2

Installatieadviseur: Klictet Advies

BVO: 2930m²

Aannemer: Bouwbedrijf Van Montfort 

Aanneemsom: € 2.250.000 exclusief BTW